Celozrnný makovec

20:46

Ahoj!

Makové buchty od babičky jsem vždycky milovala, proto je jedním z mých oblíbených receptů tato zdravější varianta celozrnného makovce. Pár ingrediencí a štěstí na talíři pro Sárinku je na světě! 👌




150 g mletého máku semix
200 g celozrnné hladké mouky
400 ml rostlinného mléka
1 blení pudingu s bio vanilkou
1/3 hrnečku rozpuštěného kokosového oleje
50 g třtinového cukru
špetka prdopeče
šťáva z 1 citronu
špetka soli


Smícháme mouku, mák, kypřící prášek, přidáme cukr, sůl a nakonec vmícháme tekuté ingredience.
Těsto rozprostřeme do malého pekáčku vymazaného kokosovým olejem a pečeme na 160 stupňů 20 minut. 🙆
Jednoduchá dobrota, pro milovníky máku jako dělaná! 💛



Mějte se krásně,
S.

You Might Also Like

1 komentářů

Moc děkuji za každý komentář a návštěvu mého blogu! :)