Tofu jahodové knedlíky

13:48

Krásný den všem! :)
Dneska mám pro vás přichystaný recept na tofu jahodové knedlíky s jahodovou polevou, na kterých jsem si pochutnávala při dnešním obědu. Jsou vhodné pro všechny, kteří jsou na veganské stravě, ale u nás si na nich pochutnávali i ''všežravci''. :D :)





220 g tofu natural
80 ml rostlinného mléka
100 g celozrnné mouky
 třtinový cukr 
špetka soli
jahody
kokosový olej
kakao
1 chia ''vejce''



Nejprve si nastrouháme na jemno tofu, přidáme k němu 3 lžice třtinového cukru, špetku soli a celozrnnou mouku, nakonec přimícháme mléko, 1 lžici kokosového oleje a chia ''vejce'' (= 6 lžic vody smíchaných se 2 lžicemi chia semínek, po 10 minutách se z toho vytvoří gel, který lze použít jako náhradu vajec).
Hněteme rukama dokud nám nevznikne mírně lepivé těsto. V ruce si tvoříme placičky, do kterých vložíme jahodu, tu do těsta zabalíme a tvarujeme v kuličky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut, potom otočíme a vaříme další 4 minuty. Podáváme s jahodovou polevou (rozmixovaná hrst jahod s trochou rostlinného mléka), nebo například s kakaem, cukrem a trochou kokosového oleje. Dobrou chuť! :)

Takhle nějak by měli vypadat ještě před uvařením. :)
A takhle dopadla finální verze. :)

Mějte se krásně, 
S.


You Might Also Like

1 komentářů

Moc děkuji za každý komentář a návštěvu mého blogu! :)